Tabara de vara la Rucar – 5 zile/ 4 nopti
#als001
Tabara de vara la Rucar
» 1650 Ron / pers.
Program tabere scolare
Sejur 5 zile/ 4 nopti in perioada;
Vacanta de vara 2025
Transport autocar:
Bucuresti – Mioveni – Campulung Muscel – Namaiesti – Rucar – Bran – Bucuresti
Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA
» PACHETUL INCLUDE
- 4 nopti cazare in camere duble/triple pensiune 3* in regim de pensiune completa (3 mese: mic dejun,pranz si cina);
- Vizita la principalele atractii din zona si la obiective propuse in program;
- Distractie si voie buna;
- Animatie.
» PACHETUL NU INCLUDE
- ateliere de creatie- 100 lei/persoana pe atelier;
- echitatie- 150 lei/persoana;
- intrarile la obiectivele turistice propuse in program:
- Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Câmpulung (jud Arges): elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Mausoleul Mateias: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Casa Memoriala „George Toparceanu” din Namaiesti: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Vila Bran sau Valea cu Povesti: elevi 30 lei/persoana si adulti: 50 lei/persoana;
- Castelul Bran: elevi 20 lei/persoana (la 10 elevii 1 prof. insotitor gratuit), adulti 70 lei/persoana;
- Pestera Dambovicioarei: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana ;
- Biletul de intrare la Dino Parc Rasnov: copii cu varsata intre 3 – 18 ani – 35 lei si adulti – 45 lei persoana si alte activitati contra cost ;
- cheltuieli personale.
ALTE INFORMATII
*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.
» CAZARE
Situată în Rucăr, înconjurată de masivul Iezer-Păpuşa, Cabana oferă o grădină mică cu facilităţi de grătar gratuite, o terasă şi parcare privată gratuită în curte. Peştera Dâmbovicioara este la 10 km. Camerele Cabanei au podea din lemn masiv, o baie privată şi vedere la munţi sau la curte. Există o bucătărie comună utilată complet şi o zonă de lounge comună. Puteţi găsi un magazin alimentar şi un restaurant la mai puţin de 3 km de proprietate. Drumul Naţional Piteşti – Braşov poate fi accesat în 10 – 15 minute cu maşina. Gara din Câmpulung este la 19 km.
Nota:
Autocarul pleaca din Bucuresti si se intoarce in Bucuresti.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale. Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus si se pot modifica ulterior si in functie de evolutia preturilor.
Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
-
Destination
Ziua 1
Ziua 1. Traseu: Bucuresti – Mioveni– Campulung Muscel– Namaiesti–Rucar ( aprox. 240 km)
Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme, cu plecare din Bucuresti si ora stabilita de comun acord si ne indreptam spre Rucar.
Vom vizita:
Vom avea ocazia sa vizitam:
MIOVENI - Muzeul Automobilului Românesc
Primăria Mioveni a construit un muzeu, în timp ce Uzina Dacia va veni cu maşinile produse aici, din toată gama, începând din 1968 şi până în prezent.
Campulung Muscel este un oras din judetul Arges, regiunea Muntenia si este asezat in mijlocul unui cadru natural aparte caracterizat printr-un relief variat: munti, dealuri, podisuri montane. Cunoscut drept prima reședință domnească din Țara Românească, aici își are originea primul document cunoscut în limba română, Scrisoarea lui Neacșu. Prima mențiune documentară datează din 1300, Câmpulungul fiind cel mai vechi oraș din Țara Românească. Poti vizita: Casa Memoriala George Toparceanu, Mausoleul Mateias si altele.
Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Câmpulung (jud. Arges) se regăsește în cea mai veche construcţie civilă din municipiu, un monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea, construit în stil muscelean, cu parter și etaj.
Cunoscută sub numele de Casa Ștefănescu, edificiul este un adevărat monument de artă veche românească. A fost proprietatea familiei boierului Gheorghe Ştefanescu şi a fost restaurată după planurile arhitectului câmpulungean Dumitru Ionescu Berechet.
Clădirea a căpătat aspect de locuinţă tipică din zona Muscel, având două etaje şi un foişor larg, cu stâlpi din lemn sculptat si acoperişul din şiţă. În interior se găsesc camere cu bolţi arcuite, uşi cu ancadramente din piatră sculptată şi ferestre cu vitralii pe teme istorice. De asemenea, se păstrează căminele arhaice din teracotă smălţuită şi mobilierul rustic, specific satului muscelean.
În anul 1948, clădirea a fost donată Academiei Române cu scopul de a deveni muzeu, iar în anul 1952 se reorganizează aici Muzeul Orășenesc Câmpulung având patru colecții: istorie, științele naturii, artă populară, artă plastică.
Din anul 1977 devine secția de etnografie și artă populară având în structura sa: interioare țărănești specifice zonei Muscel, port popular muscelean de o mare diversitate, obiecte caracteristice ocupațiilor tradiționale din mediul rural din acest areal geografic, precum și o bogată colecție de ceramică.
În curtea muzeului este amplasată statuia unei ţărănci ce poartă o maramă musceleană, operă a sculptorului Constantin Baraschi, originar din oraşul Câmpulung.
Luam masa de pranz la restaurantul „Piatra Craiului” din Campulung Muscel (jud. Arges), unde fiecare preparat traditional este pregătit cu măiestrie. Sunt savurate mâncăruri delicioase.
Vizitam “Mausoleul Mateias” din jud. Arges:
MAUSOLEUL MATEIAS – numit Mausoleul Eroilor de la Mateiaș (din jud. Arges), secție a Muzeului Municipal Câmpulung Muscel, este un monument istoric de importanță națională, dedicat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. A fost ridicat între anii 1928-1935, sub egida Societății „Cultul Eroilor”, după planurile arhitecților Dumitru Ionescu-Berechet și State Baloșin și adăpostește osemintele a peste 400 de soldați și ofițeri români. Complexul muzeal de la baza mausoleului a fost realizat între anii 1978-1984 și prezintă istoria luptelor purtate de Armata Română, în toamna anului 1916, în zona Bran-Câmpulung.
In interior se afla montata o scena din razboi care dupa spusele ghidului coloana sonora care a fost montata de Sergiu Nicolaescu din filmele regizate de dumnealui. Pentru a fotografia trebuie sa platesti o taxa (se plateste local).
Apoi ne continuam calatoria in Namaiesti jud. Arges si vizitam:
MANASTIREA NAMAIESTI este o manastirea ortodoxa de maici.
În apropierea oraşului Câmpulung , la o altitudine de 800m,într-o zona de un pitoresc deosebit se află Mănăstirea Nămăieşti,una din cele trei aşezăminte monahale rupestre alături de Mănăstirile Cetăţuia şi Corbii de Piatră .Situată în satul cu acelaşi nume,Mănăstirea Nămăieşti se află în apropierea casei memoriale George Topârceanu.
Documentele istorice atestă satul şi Mănăstirea Nămăieşti în anii 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare şi Mircea Ciobanul.Biserica mănăstirii este considerată monument istoric din sec al XIV-lea.
Casa Memorială „George Topîrceanu” din Nămăești,comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș și este o filială a Muzeului Municipal Câmpulung, jud. Argeș. Clădirea a aparținut socrilor poetului G. Topârceanu fiind donată în anul 1966 de către soția poetului, Victoria Topârceanu, pentru a se amenaja casa memorială a poetului. A fost organizată în 1967 și reorganizată în 1979, fiind declarată ulterior monument istoric.
În prezent, casa unde a locuit și a creat poetul, timp de 8 ani, adăpostește o expoziție memorială permanentă, cuprinzând exponate legate de viața și activitatea poetului (o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei și prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vânătoare, bastoane.
La intrarea în micul parc, printre pomi, se găsește bustul poetului George Topârceanu, operă în bronz a sculptorului Marius Butunoiu, din 1973. Pe soclu sunt așternute ultimele versuri din "Balada morții".
Poetul nu s-a născut aici, ci în București. La Nămăești a locuit mama poetului, care a și înființat un atelier de țesut covoare în incinta mănăstirii de maici.
Ne continuam calatoria spre Rucar. Cazare la o pensiune de 3*. Cina. Program de animatie.
Ziua 2
Ziua 2. Traseu: Rucar - Bran si imprejurimi
Micul dejun. Activitati de inviorare la pensiune.
Apoi vizitam o stana de oi si vaci la „Vila Bran”.
Participam la mulsul oilor si vacilor.
Atelier de creatie/ de confectionat diverse teme programate de gazde: pictura,cusut manual, confectionat podoabe sau echitatie (optional).
Apoi vizitam Valea cu Povesti (excursie optionala).
Retrăiește copilăria pe un tărâm de basm și descoperă: Bârlogul lui Culiță, Casa Vrăjitoarei, Castelul Prințesei, Castelul Balaurului, Căsuță lui Moș Crăciun, Căsuță Albei că Zăpadă, Castelul lui Făt-Frumos, Zona Arctica.
Peisajele din complex dar și din afara acestuia sunt mirifice. Aleile desenate și așezate în trepte, pe sub portaluri ori tuneluri de vegetație, te poartă de la o lume la alta, de la una de poveste la alta modernă.
În incinta complexului poți desfășura multe activități (cu plata locala), unele mai solicitante, precum echitație, sau tir cu arcul sau traseu cu ghicitori, dar și recreative: piese de teatru pentru copii sau modelarea lutului sau desene cu nisip sau dans cu personajele mult indragite de către copii.
Ne intoarcem la pensiune.
Luam masa de pranz. Odihna. Activitati de recreere si divertisment.
Cina. Program de animatie.
Ziua 3
Micul dejun.
Ne indreptam spre Pestera Dambovicioarei, traversand Cheile Dambovicioarei.
Cheile Dâmbovicioarei au o lungime de aproximativ 2 km și aparțin de arealul montan calcaros al Munților Piatra Craiului, pe traseul Rucăr-Bran.
In apropiere este o cascada foarte frumoasa.
Ajungem la Pestera Dambovicioarei.
Aflată între Rucăr și Bran, la poalele Munților Piatra Craiului, Peștera Dâmbovicioara este ușor accesibilă indiferent de direcția de mers.
Pestera a fost un adăpost al pustnicilor şi ascunzătoare a haiducilor, născută din calcare cu o vechime foarte mare, sculptată de natură în diferite chipuri.
Apoi ne intoarcem la pensiune si luam pranzul. Apoi odihna. Activitati de recreere si de divertisment.
Cina. Program de animatie.
Ziua 4
Ziua 4. Traseu: Rucar si imprejurimi – drumetie
Micul dejun.
Apoi facem o drumetie de circa 5 km cu o durata de 1,5 ore si se vad din departare Muntii Bucegi si se face un picnic.
Ne intoarcem la pensiune si continuam activitati de relaxare.
Luam masa de pranz. Odihna. Activitati de divertisment.
Cina festiva. Program de animatie: muzica si dans, animatie TALENT SHOW,KARAOKE,DISCOTECA si multa veselie!
Ziua 5
Ziua 5. Traseu: Rucar – Bran – Bucuresti
Micul dejun. Ne luam la revedere de la gazdele noastre. Luam masa de pranz la pachet.
Ne indreptam spre Bran si vizitam Castelul Bran.
Castelul Bran, este situat la granița dintre provinciile istorice Transilvania și Muntenia, între cadru natural excepțional între Munții Bucegi și Piatra Craiului, atrage numeroși turiști datorită unei legende: Legenda Contelui Dracula.
Dupa vizitarea Castelului ne continuam calatoria spre Bucuresti prin Rasnov si vizitam Dino Park.
Vizitam PARCUL DINOZAURILOR,unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei.
Pe lângă traseul impresionant cu 100 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, labirint cu lasere, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.
La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simuleaza o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică.
Veți descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Luam pranzul in Dino Park.
Sosire seara in Bucuresti in jurul orei 19.00 (in functie de trafic si conditiile meteo).
LOCATIE
» TARIFUL INCLUDE:
- 4 nopti cazare in camere duble/triple pensiune 3* in regim de pensiune completa (3 mese: mic dejun,pranz si cina);
- Vizita la principalele atractii din zona si la obiective propuse in program;
- Distractie si voie buna;
- Animatie.
» PACHETUL NU INCLUDE
- ateliere de creatie- 100 lei/persoana pe atelier;
- echitatie- 150 lei/persoana;
- intrarile la obiectivele turistice propuse in program:
- Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Câmpulung (jud Arges): elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Mausoleul Mateias: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Casa Memoriala „George Toparceanu” din Namaiesti: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana;
- Vila Bran sau Valea cu Povesti: elevi 30 lei/persoana si adulti: 50 lei/persoana;
- Castelul Bran: elevi 20 lei/persoana (la 10 elevii 1 prof. insotitor gratuit), adulti 70 lei/persoana;
- Pestera Dambovicioarei: elevi 5 lei/persoana si adulti 10 lei/persoana ;
- Biletul de intrare la Dino Parc Rasnov: copii cu varsata intre 3 – 18 ani – 35 lei si adulti – 45 lei persoana si alte activitati contra cost ;
- cheltuieli personale.