Tabara de vara in Horezu- 6 zile/ 5 nopti

Tabara de vara in Horezu- 6 zile/ 5 nopti

#als001

Tabara de vara in Horezu- 6 zile/ 5 nopti

» de la 1770 Ron / pers.

Program tabere scolare

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioadele:

20.07 – 25.07.2025

CLICK AICI PENTRU PROGRAM

 

TRASEU: BUCURESTI – RAMNICU VALCEA – HOREZU – BAIA DE FIER – PITESTI – BUCURESTI

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANT

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Din punct de vedere al ocupatiilor traditionale, Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului. De asemenea trebuie remarcata pozitia privilegiata din nordul Olteniei unde exista cea mai mare  concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului. Aceste valori culturale aflate intr-o zona cu flora si fauna bogata, cu peisaje deosebite, atrag turistii pe acest taram binecuvantat cu un mare potential turistic unde va asteptam si pe dumneavoastra sa le descoperiti.

» TARIFE
  • 1770 Ron/ pers. (grup 40 pers.)
» PACHETUL INCLUDE
  •  Transport Bucuresti- Ramnicu Valcea- Horezu-Polovragi- Baia de Fier-Pitesti -Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Cazare 5 nopti in camere duble sau triple la hotel/pensiune 3*;
  •  Pensiune completa inclusa (se intra cu cina si se iese cu masa de pranz);
  •  Insotitor de grup.
» PACHETUL NU INCLUDE
  • Cheltuieli personale;
  •    Intrarile la obiectivele turistice din program:
    • Salina Ocnele Mari: elevii 10 lei de persoana, adultii 15 lei de persoana;
    • Pestera Polovragi: elevii 10 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana;
    • Ecvestria Ranch: 100 lei de persoana;
    • Muzeul de ceramica; elevii 10 lei de persoana, adultii 15 lei de persoana;
    • Atelierul de Olarit Palosi: 100 lei de persoana;
    • Padurea Colorata: elevii 15 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana;
    • Castelul Vrajitoarelor: elevii 15 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana;
    • Parc Valea Ursului joy Park- Vladesti (Valcea): 100 lei de persoana;

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

» CAZARE
  • Cazare 5 nopti in camere duble sau triple la hotel/pensiune 3*;

IMPORTANT:

LOCATIILE PROPUSE SUNT OPTIONALE SI SE POT ADAPTA IN FUNCTIE DE CONDITIILE METEO, DISPONIBILITATE ETC.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

1
Ziua 1

ZIUA 1 - Traseul : BUCURESTI –RAMNICU VALCEA– HOREZU;

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme in Bucuresti, la ora si locul stabilite de comun acord, cu plecare spre Ramnicu Valcea. Vom avea ocazia sa vizitam: Salina Ocnele Mari.Salina Ocnele Mari ofera condiţii optime pentru relaxare, agrement şi tratament: terenuri de volei, baschet, fotbal, tenis, biliard, minicarting.

Ecvestria Ranch este un parc de destindere si agrement si distractie. In acest loc intalnim ponei si un lac cu pesti foarte frumosi. Aici luam masa de pranz.

Apoi continuam calatoria spre Horezu si vedem si Muzeul Trovantilor din Costesti (jud. Valcea).

Muzeul Trovantilor (muzeu in aer liber) este un loc inedit, în aer liber, deschis pentru toți pasionații de geologie și arheologie.

Dupa Muzeul Trovantilor ne indreptam spre Horezu si sosim la cazare in Horezu la pensiune 3*. Cina.

2
Ziua 2
ZIUA 2 - Traseul : PENSIUNE– HOREZU si imprejurimi .

Mic dejun. Activitati de inviorare si vizitam zona Horezu si imprejurimile. Localitate, astazi orașul Horezu, este atestat documentar intr-un hristov aparținand domnitorului Vlad Calugarul din anul 1487, care pomenea de “satul Hurez”. Denumirea actuala provine de la numele de “ciuhurez" (huhurez), pasare asemanatoare bufnitei care populeaza padurile din jur. Numele de “ Hurezi” a apartinut initial actualei localitati componente “ Romanii de Jos”, pe valea raului cu același nume, despre care se fac mentiuni documentare în secolul XV-lea. Din punct de vedere turistic Horezu atrage anual multi turisti. Principalele atractii turistice ale zonei sunt: • Ceramica de Horezu si se afla în Patrimoniul Mondial UNESCO; • Manastirea Horezu, sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Muzeul de Ceramică se află în Horezu. Este atestat ca stațiune turistică și capitală a ceramicii românești, meșteșugul fiind inclus în Patrimoniul imaterial Unesco. Ceramica este recunoscută pentru decorația minuțioasă, similară cu o broderie. Situl se află la intrarea in oraș, pe dealul din care este extras lutul pentru ceramică. Este amplasat la bifurcația drumului ce duce spre centrul orașului si spre Mănăstirea Horezu, pe locul unui fost târg al negustorilor. Terenul are calități scenice, oferind perspective spre relieful Parcului Național Buila-Vânturarița și spre oraș.

Vizitam Atelierul de Olarit Palosi din Horezu. Atelierele de olărit din Horezu realizează obiecte ambientale de interior, exterior și obiecte personalizate din ceramică sau lut. Aici elevii au posibilitatea de a vizita atelierele de olărit pentru a vedea cum lucrează olarii din Horezu, pot achiziționa ceramică de Horezu, iar în aceste ateliere își pot confecționa propriile obiecte de ceramica (care pot fi luate acasa). Ne intoarcem la pensiune. Apoi luam pranzul. Odihna. Continuam activitatile de relaxare la pensiune. Cina.

3
Ziua 3

ZIUA 3 - Traseul : PENSIUNE-POLOVRAGI- HOREZU Mic dejun. Exercitii de inviorare. Ne indreptam spre Polovragi si vizitam Pestera Polovragi.

Situată departe de noxele marilor orașe, dar și de poluare, Peștera Polovragi este un loc marcat de istorie, dar și de legendă.Cunoscută că adăpost al lui Zamolxe, Peștera Polovragi te îmbie să îi afli secretele, învăluindu-te într-o lume plină de mister,pe distanță a circa 800 de metri, în care poți vedea o multitudine de simboluri sau elemente specifice perioadei geto-dacice. Peștera Polovragi are o temperatura constanta de circa 8-9 grade, fiind astfel călduroasă și potrivită pentru vizitare în aproape orice perioada a anului. Peștera Polovragi se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului.

Cheile Oltetului se alătură salbei generoase de chei de pe teritoriul gorjean, cu peisaje deosebite, fiind situate în comuna Polovragi. Începând cu anul 2000 face parte din rândul rezervațiilor naturale și a ariilor protejate prin lege. Acestea s-au format datorită râului Olteț care de-a lungul vremii a săpat între Munții Căpățânii și Munții Parâng, rezultând cheile care au o lungime de un pic peste doi kilometri. Rezervația omonimă ocupă circa 150 de hectare și face parte din sit Natura 2000, datorită zonei carstice erodată în perioada. Abrupturi calcarose, grote unde nu poate călca pasul de om, peste 400 de specii de plante sunt câteva din cele care pot fi observate în această zonă si multe pesteri. La fel ca în mai toate cheile și aici se poate escalada și se poate face alpinism. Lungimea Cheilor este de aprox. 2,2 km, distanță pe care am parcurs-o cu mașina până în capăt, după care eu m-am întors pe jos ca să pot savura minunățiile naturii, să mă bucur de zgomotul Oltețului care pe alocuri cade în mini cascade, numai bune de imortalizat. Oltețul are albia la câțiva metri sub sosea, se aude, dar nu se vede din mașină, numai în anumite locuri. În apropiere se poate vizita și Mănăstirea Polovragi (optional). Ne intoarcem la pensiune. Apoi luam pranzul. Odihna. Continuam activitatile de relaxare la pensiune. Cina.

4
Ziua 4

ZIUA 4 - Traseul  : PENSIUNE – VLADESTI (jud. Valcea) si retur . Mic dejun. Exercitii de inviorare. Apoi ne indreptam spre Vladesti -Valcea si vizitam Parcul: Valea Ursului Joy Park.

La Valea Ursului Joy Park, copiii vor avea oportunitatea de a se bucura de aerul curat, de a se recreea, de a se distra și învăța prin experiențe interactive prin joc și/sau prin atelierele opționale de olărit, țesut și de magie ce pot fi organizate în cadrul centrului (optional -1 singura intrare 100 lei). Atracțiile parcului: • Tubing: Copiii vor experimenta bucuria și frumusețea naturii alături de o distracție de neuitat prin coborârea cu ajutorul unui colac pe o pistă special concepută, similar unei sănii. • Arena Outdoor Laser Tag: Într-o arenă spectaculoasă în aer liber, copiii vor putea face mișcare, învăța strategie și spirit de echipă prin jocul captivant de laser tag, îmbunătățindu-le mobilitatea și coordonarea. • Cataratoare și Tiroliana: Aceste echipamente de recreere și de distracție îi va ajuta pe cei mici să depășească provocări și vor dezvolta îndemânarea și curajul acestora si alte atractii ale parcului. Activități opționale ce se pot realiza în cadrul centrului (cu programare): • Ateliere de olărit și/sau de țesut: în cadrul centrului se pot organiza ateliere de olărit și/sau tesut, copiii vor descoperi abilități artistice și tradiții artizanale, consolidând creativitatea și talentul (la cerere/optionaltarif 100 lei de persoana – 1 singura intrare). • Atelier de Magie: Tot opțional se poate organiza un spectacol și un atelier de magie. Copiii vor fi fascinați de secretele magiei și își vor dezvolta abilități de comunicare și prezentare în cadrul acestui atelier captivant (optional- 1 singura intrare). Garantează o experiență educativă și distractivă! Ne intoarcem la pensiune si luam pranzul. Odihna. Activitati de relaxare si de divertisment la pensiune. Cina.

5
Ziua 5

ZIUA 5 - Traseul : PENSIUNE -BAIA DE FIER si retur.

Mic dejun. Activitati de inviorare. Vom continua sa vizitam: Padurea Colorata si Castelul Vrajitoarelor.

Pădurea Colorată continuă să fie cea mai nouă atracție turistică din Baia de Fier. Este vorba despre un proiect ArtLand pornit la ideea artistului vizual Mihai Țopescu. Proiectul se numește „Grădina Paradisului” și este un manifest împotriva defrișărilor ilegale de care suferă tot mai mult România în ultimul timp. Apoi vizitam: „Castelul Vrăjitoarelor“ este o nouă atracție turistică deschisă de câteva zile în județul Gorj, în localitatea Bumbești Pițic, satul Poienari, în apropierea celei mai înalte șosele din țară, Transalpina. Camerele sunt destul de înalte, având aproape 4 metri. Proprietarul spune că povestea castelului prezintă trei generații de vrăjitoare, adică bunicile, părinții și copiii. Unele vrăjitoare sunt sculptate în lemn de către un sculptor cu drujba, iar altele sunt realizate de către un artist plastic din diferite materiale. sau se viziteaza Targu Jiu (excursie optionala- tarif: 50 lei de persoana) si vizitam operele lui Brancusi din Targu Jiu. Apoi ne intoarcem la pensiune si luam masa de pranz. Odihna. Ne continuam activitatile de relaxare si de divertisment. Cina.

6
Ziua 6

ZIUA 6 - Traseul : PENSIUNE – PITESTI – BUCURESTI 

Mic dejun. Exercitii de inviorare. Luam pranzul la pachet. Ne indreptam spre Bucuresti. Oprim in Pitesti si vizitam centrul Pitesti-ului.

Centrul orașului are propriul său farmec și este o adevărată grădină botanică. Mai ales, în perioada tradiţionalei manifestări florale anuală „Simfonia lalelelor”, prin care oraşul Piteşti şi-a câştigat numele de “Oraş al lalelelor”.

Apoi ne continuam calatoria spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti seara dupa ora 19:00 in functie de conditiile de trafic si meteo.

LOCATIE

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed

   

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport Bucuresti- Ramnicu Valcea- Horezu-Polovragi- Baia de Fier-Pitesti -Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  •  Cazare 5 nopti in camere duble sau triple la hotel/pensiune 3*;
  •  Pensiune completa inclusa (se intra cu cina si se iese cu masa de pranz);
  •  Insotitor de grup.

TARIFUL NU INCLUDE:

  •  Cheltuieli personale;
  •  Intrarile la obiectivele turistice din program: • Salina Ocnele Mari: elevii 10 lei de persoana, adultii 15 lei de persoana; • Pestera Polovragi: elevii 10 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana; • Ecvestria Ranch: 100 lei de persoana; • Muzeul de ceramica; elevii 10 lei de persoana, adultii 15 lei de persoana; • Atelierul de Olarit Palosi: 100 lei de persoana; • Padurea Colorata: elevii 15 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana; • Castelul Vrajitoarelor: elevii 15 lei de persoana, adulti 20 lei de persoana; • Parc Valea Ursului joy Park- Vladesti (Valcea): 100 lei de persoana;