Excursie scolara de 2 zile in Constanta – Dobrogea
#als001
Excursie scolara de 2 zile in Constanta
de la 590 Ron/ participant
Sejur de 2 zile/ 1 noapte
La cerere
Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA
Excursia este un mod plăcut de a îmbina pitorescul peisajelor cu istoria fabuloasa a Dobrogei. Vom admira Constanța, fermecătorul oraș de la Marea Neagră
» PACHETUL INCLUDE:
- transport autocar clasificat pentru curse interne si internationale
- cazare in camere triple si apartamente de 4persoane pentru elevi si camere duble pentru adulti
- cazare cu demipensiune
- vizita la obiectivele din program
- insotitor de grup si animator din partea agentiei(doar daca sunt grupuri de de copii)
» CAZARE
Hotel Merty 3* – Constanta (sau similar)
Situat în satul de vacanță, în partea de sud a stațiunii Mamaia și la 300 m de plaja de nisip, Merty Hotel oferă unități de cazare cu aer condiționat și acces gratuit la Wi-Fi, precum și restaurant à la carte.
Fiecare cameră are TV LCD cu canale prin cablu, minibar, birou și baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite. Unele camere oferă vedere la lacul Tăbăcăriei.
Un loc cu bun gust, elegant, special ca tu să te simți deosebit într-o atmosferă caldă și primitoare.
*pretul va fi valabil doar pentru numarul de participanti mainim 40 persoane.
Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
-
Destination
Ziua 1
ZIUA I: Bucuresti – Adamclisi – Cazare Constanta (aprox.300km)
Intalnire cu tot grupul la ora si locul stabilit (aprox.ora 07:30 plecare din Bucuresti) pe traseul de mai sus.
Prima oprire o vom avea la monumentul de la Adamclisi.
În anul 102 d.Hr., acum mai bine de 1900 de ani în urmă, Adamclisi a fost scena de desfăşurare a încrâncenatei bătălii dintre geto-daci şi aliaţii lor conduşi de Decebal şi legiunile romane în frunte chiar cu Împăratul Traian. În urma înfrângerii din această bătălie, dar şi drept consecinţă a victoriei romane în cele două războaie daco-romane (101-102 d. Hr. şi 105-106 d. Hr.), teritoriul dac este transformat în provincie romana – Dacia Felix, pământ generos renumit pentru cerealele şi viile nobile din Adamclisi…
Pentru a comemora victoriile romane şi în cinstea Împăratului Traian, între 106-109 d. Hr. s-a ridicat monumentul triunfal Tropaeum Traiani şi s-a construit cetatea Tropaeum Traiani, vestigii emblematice ale istoriei neamului român ce sunt înconjurate de viile noastre şi pot fi admirate şi astăzi.
Cetatea de la Tropaeum Traiani (com. Adamclisi, jud. Constanța) este unul dintre cele mai importante centre economice, politice și religioase din Dobrogea romană (în cadrul provinciilor Moesia Inferior și Scythia Minor), cercetările de specialitate efectuate de mai bine de 120 de ani relevând o mare cantitate de informații cu caracter istoric, arheologic și arhitectural, diseminate în lucrări științifice și de popularizare.
Mai apoi vom ne vom opri la muzeul Adamclisi a fost inaugurat în 1977 și cuprinde vestigii arheologice descoperite în urma cercetărilor arheologice și a descoperirilor din cetatea Tropaeum Traiani, la monument (piesele originale) si în vecinătatea imediată sau mai îndepărtată. Sunt prezente colecţii ceramice, colecţii-piese de arhitectură, colecţii-podoabe etc.
Adăpostește o parte importantă din vestigiile arheologice găsite în locul unde a fost odată Cetatea romană Tropaeum Traiani, precum și părți originale ale monumentului Tropaeum Traiani.
În mijlocul muzeului se gasește expusă statuia originală din vârful monumentului Tropaeum Traiani precum și majoritatea metopelor care se găseau în zona mediana a monumentului, înfățișând scene din luptele dacilor cu romanii. Veți mai găsi aici colecții de ceramică (vase, amfore romane, bizantine și grecești), opaițe, unelte, fragmente de apeducte și podoabe.
Program si tarife (acestea pot suferi modificari)
Dechis de luni pana duminica in intervalul 9:00-17:00
Monumentul Adamclisi
Bilet adulti: 13ron
Bilet elevi: 4ron
ghidaj grup: 50ron
Complexul muzeul Adamclisi
Bilet adulti: 13ron
Bilet elevi: 4ron
ghidaj grup: 50ron
Sosire la cazare Hotel Merty 3*- Mamaia Constanta (sau similar) si pregatire pentru cina mai apoi seara de animatie (karaoke sau discoteca)
Ziua 2
ZIUA II: Muzeul Marinei – Histria – Bucuresti (aprox.350km)
Dupa micul dejun ne despartim de aceste locuri minunata nu inainte de a vizita muzeul Marinei.
Este cea mai importanta institutie de acest gen din Romania si adaposteste marturii pretioase ale evolutiei marinei militare si civile din tara noastra. Situat pe strada Traian, muzeul este gazduit de o cladire impunatoare care are o istorie la fel de interesanta ca exponatele pe care le adaposteste. Edificiul a fost ridicat in anul 1909 si a gazduit Scoala superioara de marina, prima institutie de invatamant superior din Dobrogea.
Ideea infiintarii unui muzeu al Marinei Romane s-a conturat pentru prima data in anul 1919, odata cu scoaterea din uz a catorva nave ale flotei romane. In ciuda incercarilor repetate, ideea nu s-a concretizat decat la sfarsitul anilor '60 la initiativa lui Nicolae Ceausescu care si-a exprimat dorinta de a vizita o astfel de institutie. Muzeul Marinei Romane a fost inagurat oficial pe data de 3 august 1969.
Baza de exponate a muzeului este una foarte mare si este organizata in mod cronologic, prezentand istoria marinei militare si comerciale din tara noastra, evolutia navigatiei si a mijloacelor de navigatie in spatiul carpato-danubiano-pontic. Muzeul incepe sa istoriseasca povestea navigatiei pe meleaguri autohtone cu perioada antica. Aceasta epoca este ilustrata cu ajutorul hartilor din piatra, al machetelor unor corabii grecesti si romane, mulajelor de pe Columna lui Traian si chiar a unor luptatori daci si romani in marime naturala si continua cu ancore si amfore originale, descoperite pe fundul Marii Negre. Povestea continua cu epoca medievala, o perioada foarte bine ilustrata in cadrul muzeului si care se leaga in principal de domniile a doi dintre cei mai importanti domnitori romani: Mircea cel Batran si Stefan cel Mare. In cadrul acestei sectiuni sunt expuse machete ale unor corabii, mijloace traditionale de navigatie, decoruri ale unor nave, o trusa de navigatie care contine piese de navigatie extrem de rare, etc.
Colectiile Muzeului nu sunt doar unice, ci si inedite si spectaculoase. Ele inglobeaza noduri marinaresti, ancore - unele dintre ele avand dimensiuni impresionante, timone, arme de toate felurile – de la arme albe confectionate de daci pana la piese de artilerie. Colectia de navomodele ocupa un loc important printre exponatele Muzeului Marinei Romane, cuprinzand 150 de machete ale navelor militare si civile care au alcatuit flota romaneasca de-al lungul istoriei. Muzeul cuprinde si o importanta colectie de uniforme de marina. Prima tinuta oficiala a marinarilor romani dateaza din 1850, an in care a fost introdusa uniforma.
Program si tarife/acestea pot suferi modificari
Dechis de luni pana duminica in intervalul 9:00-17:00
Bilet adulti: 10ron
Bilet elevi: 5ron
ghidaj grup: 30ron
Oprire mai apoi la cetatea Histria, poate cel mai important si mai valoros obiectiv turistic din zona Dobrogei. Vizitam zidurile cu turnurile de apărare, ruinele templelor grecești, cartierele romane, spa-ul, Bazilica creștină din secolul al 6-lea și, în cele din urmă, muzeul.
Complexul Muzeal Histria este un muzeu județean din Istria. Complexul este format din Muzeul Cetății Histria și ruinele orașului greco-roman (secolul VII a.Chr. - secolul VII p.Chr.). Histria a fost descoperită de arheologul Vasile Pârvan în 1914 și de atunci cercetările arheologice continuă fără întrerupere.
În muzeu sunt expuse piese de arheologie greacă, romană și bizantină, provenind din cercetările de la Histria și din împrejurimi: amfore, inscripții, vase ceramice, sticlă, opaițe, podoabe, basoreliefuri elenistice, inscripții. În cetate se pot vedea zidul de incintă din perioada romano-bizantină, cu turnuri și porți, străzile și piețele antice, fundații de basilici, case și magazine, băile romane, temple antice etc.
Program si tarife/acestea pot suferi modificari
Dechis de luni pana duminica in intervalul 9:00-17:00
Cetatea Histria
Bilet adulti: 10ron
Bilet elevi: 4ron
ghidaj grup: 50ron
(pentru masa de pranz se poate opri la Navodari pentru masa de pranz, restaurant La Scoica land - Mamaia Nord, aprox.45ron/persoana)
Sosire seara in Bucuresti seara in functie de conditiile de trafic si meteo.
LOCATIE
SERVICII INCLUSE:
- transport autocar clasificat pentru curse interne si internationale
- cazare in camere triple si apartamente de 4persoane pentru elevi si camere duble pentru adulti
- cazare cu demipensiune
- vizita la obiectivele din program
- insotitor de grup si animator din partea agentiei(doar daca sunt grupuri de de copii)
TARIFUL NU INCLUDE:
- intrarile la obiectivele turistice
- cheltuieli personale
- alte servicii neincluse in tariful include