Excursie de o zi in Valcea si Gorj, Romania

Excursie de o zi in Valcea si Gorj, Romania

#als001

Excursie de o zi in Valcea si Gorj

» 300 Ron/ persoana

Excursie de o zi in perioada:

Septembrie – Octombrie 2024

 

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA

 

Vâlcea este comoara din natură, mai puțin știută, care merită explorată, pe îndelete, pentru frumusețile pe care le ascunde. Este un loc mai puțin mai puțin promovat, dar care merită un loc de cinste printre județele turistice ale României, pentru că oferă diversitate, cultură și relaxare în natură.

 

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport Jilava- Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea- Costesti-Horezu-Tg. Jiu – Lainici si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup (doar daca se doreste)

 

Nota:

  • Programul zilnic si ordinea vizitelor pot fi modificate, respectand in totalitate vizitele mentionate in program.
  • Categoria hotelurilor și a mijloacelor de transport este în conformitate cu regulile locale.
  • Tarifele sunt valabile pentru condițiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numărului de participanți sau a altor condiții implică, de asemenea, modificări ale ofertei. 
1
PROGRAM

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme in Jilava, la ora 6.30, plecare spre Ramnicu Valcea. Vom avea ocazia sa vizitam:

Program (acestea pot suferi modificari in functie de traficul de pe drum) Vizita: ora 10.00-11.00

  • MANASTIREA HUREZI

Manastirea Hurezi inaltata in 1693 de domnitorului Constantin Brancoveanu, a fost inclusa in 1993 in patrimoniul UNESCO. Printre manastirile monumente istorice, care impodobesc pamantul romanesc, Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, pentru „stilul brancovenesc”. Este asezata in partea de nord a judetului Valcea, la poalele muntilor Capatanii, strajuita de codrii, a carui liniste o tulbura doar cantecul huhurezilor, acele pasari de noapte care au dat, probabil, numele acestor locuri si al manastirii.

  • HOREZU

Localitate, astazi orașul Horezu, este atestat documentar intr-un hristov aparținand domnitorului Vlad Calugarul din anul 1487, care pomenea de “satul Hurez”. Denumirea actuala provine de la numele de “ciuhurez" (huhurez), pasare asemanatoare bufnitei care populeaza padurile din jur. Numele de “ Hurezi” a apartinut initial actualei localitati componente “ Romanii de Jos”, pe valea raului cu același nume, despre care se fac mentiuni documentare în  secolul XV -lea. Din punct de vedere turistic Horezu atrage anual multi turisti. Principalele atractii turistice ale zonei sunt: - Ceramica de Horezu - Manastirea Horezu, sit aflat în  Patrimoniul Mondial UNESCO - Cheile Bistritei Valcene si Cheile Oltetului - Parcul National Buila-Vanturarita - Podul Istoric peste Luncavat

Program (acestea pot suferi modificari in functie de traficul de pe drum) Vizita: ora 12.30-14.00

  • Manastirea Polovragi

Mănăstirea Polovragi este o mănăstire de maici cu hramul  Adormirea Maicii Domnului , monument arhitectonic din  Țara Românească  de  secol al XVII-lea .

Program (acestea pot suferi modificari in functie de traficul de pe drum) Vizita: ora 13.30-14.00

  • TARGU JIU

Ansamblul sculptural al lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la  Târgu Jiu , este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul  Primului Război Mondial , proiectat și construit de Constantin Brâncuși. Cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m. Masa de pranz se va lua in jurul orei 14.30-15.00 in Tg. Jiu la Hanul Domnesc sau similar.

  • HANUL DOMNESC – TARGU JIU

Un loc plin de voie buna, cu un meniu variat, care include si preparate traditionale. Program (acestea pot suferi modificari in functie de traficul de pe drum) Vizita: ora 19.00-19.30

  • MANASTIREA DINTR-UN LEMN

Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi fost construita in primele decenii ale secolului al XVI-lea, dintr-un singur stejar. Manastirea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn. Cea mai veche marturie despre manastire a fost consemnata in scris de diaconul Paul de Alep, care l-a insotit pe Patriarhul Macarie al Antiohiei in calatoriile acestuia prin Tarile Romanesti intre anii 1653-1658. Se spune ca un calugar ar fi gasit o icoana a Maicii Domnului in scorbura unui stejar secular. In acel moment el ar fi auzit o voce care l-ar fi indemnat sa zideasca o manastire din trunchiul acelui copac. Construita chiar pe locul stejarului purtator de icoana, pe la mijlocul secolului al XVI-lea, bisericuta din lemn este lucrata din barne groase, incheiate in coada de randunica. Are o forma dreptunghiulara, cu o lungime totala de 13 m, latime de 5,50 m si o inaltime de aproximativ 4 m. Este inconjurata la exterior de un brau, care este sapat in grosimea lemnului, cu un pridvor deschis, fara turla.

Iconostasul, sculptat in lemn de tei, in anul 1814, este o opera de arta ca si multe din icoanele de lemn ce impodobesc bisericuta in interior.

Sosire in Jilava seara dupa ora 22:00 in functie de conditiile de trafic si meteo.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:
  • Transport Jilava- Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea- Costesti-Horezu-Tg. Jiu - Lainici si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup(doar daca se doreste)
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Taxe de intrare pentru atractii turistice
  • Servicii neincluse in "tariful include"
  • Cheltuieli personale