Excursie de 2 zile – Magia Craciunului – Craiova

Excursie de 2 zile – Magia Craciunului – Craiova

#als001

Excursie de 2 zile – Magia Craciunului – Craiova

» de la 750 Ron / pers.

 

Excursie de 2 zile in perioada:

11.11.2024 – 08.01.2025

Recomandare Alsys Travel pentru plimbari de weekend

 

Cu decorațiuni uimitoare, un brad uriaș, patinoar, concert, ateliere creative, carusel, personaje de poveste, căsuțe spectaculoase și cu cele mai frumoase luminiţe de Crăciun din Europa, Craiova oferă cea mai frumoasă atmosferă de sărbători.

Bucuresti – Craiova – Bucuresti (circa 500 km)

 

 

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Cazare pensiune 3* Casa Dobrescu /similar , in camera cu multiple paturi
  • Cazare cu demipensiune
  • Vizita la obiectivele propuse in program
  • Insotitor de grup

 

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza vizitele din program in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

Nota:

Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

CAZARE CASA DOBRESCU ***

 

Camerele sunt primitoare, curate, continand mobilier pentru strictul necesar. Iarna camerele sunt incalzite, numai bune pentru a astepta clientii frigurosi. Angajatii nostri se ocupa zilnic de intretinerea curateniei in toate camerele.
Restaurantul Casa Dobrescu, situat chiar in incinta locatiei este un restaurant cu specific romanesc avand o capacitate de 45 de locuri. Aici clientii nostri pot servi meniuri a la carte dar si meniul zilei la preturi foarte bune.

 

1
Ziua 1

BUCURESTI - CORABIA - CRAIOVA

Intalnire cu tot grupul la ora si locul de comun acord pe traseul mai sus mentionat. Vom vizita:
  • Monumentul comemorativ al Adunarii de la Islaz La 9 iunie a pornit Revolutia de la 1848 din Tara Romaneasca prin cunoscuta Proclamatie de la Islaz, redactata de I.Heliade Radulescu si citita de Popa Sapca. Acest document este considerat ca fiind prima constitutie moderna a Romaniei.
  • Cetatea Sucidava. Cetatea Sucidava, cunoscuta si sub numele de Castra Sucidava, este o fosta fortificatie romana situata pe teritoriul actual al orasului Corabia din judetul Olt. Aceasta cetate a fost construita in secolul al IV-lea d.Hr. in timpul perioadei romane tarzii si a servit drept punct de aparare pe malul stang al Dunarii. Sucidava facea parte din sistemul de aparare al frontierei romane si a avut o importanta strategica in perioada respectiva.
  • Targul de Craciun Craiova. Ne bucuram de atmosfera de sarbatoare, decoratiuni, luminite si diverse bunatati (turta dulce, clatite, ciocolata de casa, cozonac, vin fiert).
Cazare cu cina la CASA DOBRESCU 3* sau similar in Craiova.
 
  • Cazare cu cina si program de muzica si dans cu animatorul agentiei la Helin Central*** sau similar
 
2
Ziua 2
Decazare - Sosire Bucuresti Mic dejun, eliberarea camerelor; bagajele vor fi duse la cala autocarului Vom vizita
:
  • Catedrala Mitropolitana Sfantul Mare Mucenic Dimitrie este cel mai vechi edificiu de cult din Craiova. 
- Ne indreptam apoi catre Biserica Madona Dudu cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului din Craiova, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numerosi crestini calcandu-i pragul pentru a se inchina la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.
- Muzeul Olteniei - Sectia Istorie si Arheologie unde vom descoperi colectii de ilustreaza istoria romanilor din antichitate pana in prezent. Nu ratam nici sectia de Etnografie, gazduita de Casa Baniei, cea mai veche cladire din Craiova.
  • Mananstirea Brancoveni. In anul 1570, jupanita Celea, strabunica domnitorului Matei Basarab, construieste pe locul actualului paraclis o bisericuta din lemn, la care slujeau calugarii. Prima atestare documentara a bisericii dateaza din anii 1582-1583, cand Mihnea Turcitu intareste daniile facute mai inainte. In urma vindecarii, cu apa izvorului din incinta manastirii, in semn de multumire adusa lui Dumnezeu, Matei Basarab, impreuna cu nepotul sau, Preda Brancoveanu - bunicul Sfantului Constantin Brancoveanu, refac manastirea intre anii 1634-1640. In beciul cel mare al manastirii, aflat sub Staretie, s-a amenajat un lapidariu model, unde au fost adapostite vremelnic si sculpturi de la bisericile daramate din Bucuresti. In muzeul manastirii se pastreaza coloanele Manastirii Vacaresti, icoane din secolul al XVIII-lea si pietrele funerare ale lui Ghica Voda, Barbu Vacarescu si ale postelnicului Dumitrescu.
 
  • Sosire la Bucuresti in functie de trafic si conditiile meteorologice.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Cazare pensiune 3* Casa Dobrescu /similar , in camera cu multiple paturi
  • Cazare cu demipensiune
  • Vizita la obiectivele propuse in program
  • Insotitor de grup

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Intrarile la obiectivele din program(atat programul de vizita cat si tariful pot suferi modificari, tarifele sunt informative
  • Servicii de masa
  • Cheltuieli personale
  • Alte costuri ce nu sunt cuprinse „la tariful include”