Excursie de o zi – Târgul de Crăciun din Craiova

Excursie de o zi – Târgul de Crăciun din Craiova

#als001

Excursie de o zi la Târgul de Crăciun din Craiova

» de la 105 Ron / pers.

Grup calculat pentru 50 persoane.

Excursie de 1 zi in perioada:

16.12.2024 – 17.01.2025

Scoala Altfel

Bucuresti – Craiova – Bucuresti (circa 500 km)

Dacă anul trecut nu ai apucat să vizitezi cel mai frumos Târg de Crăciun din România și al treilea din Europa, te invitam anul acesta.

 

Întins pe o suprafață ce depășește 1 km pătrat, târgul de Crăciun din Craiova vă așteaptă cu o multitudine de surprize, carusele, fotocornere, mașinuța lui Moș Crăciun, patinoar, ateliere de pictură, roata panoramică, căsuțe cu fel de fel de specialități de sezon și truckuri cu mâncare, în Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești, esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, Parcul Mitropoliei și Calea Unirii.

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport autocar dus-intors clasificat pentru curse interne si internationale,  pe ruta Bucuresti Craiova și retur cu 1 sofer (500 km)
  • Insotitor de grup
  • Vizita la principalele atractii din zona si la obiective propuse in program
  • Distractie si voie buna

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza vizitele din program in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

Nota:

Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
PROGRAM

BUCURESTI – CRAIOVA

Craiova este orasul în care te poti plimba in cel mai frumos centru istoric al Romaniei, renovat în stil „La Belle Epoque”, cu 600 de monumente istorice, multe de interes national.De Craiova sunt legate multe nume istorice ale marilor domnitori și boieri: precum Neagoe Basarab, Matei Basarab, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu sau Constantin Brâncuși. De departe, printre cele mai remarcabile opere de artă arhitecturală de interes național din municipiul Craiova este Palatul Jean Mihail, o construcție opulentă, demnă de proprietarul care i-a dat numele, unul dintre cei mai bogați oameni din perioada interbelică. Palatul găzduiește Muzeul de Artă, păstrat ca în zilele sale de glorie, fiind recent reabilitat.

Somptuosul palat este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură civilă din oraș. Construit între 1898 și 1907 de arhitectul Paul Gottereau la comanda lui Constantin (Dinu) Mihail, palatul este un minunat exemplu de arhitectură eclectică europeană și academism francez. Din punct de vedere arhitectural, Palatul Jean Mihail aparține academismului francez, înglobând elemente ce aparțin barocului târziu. Unicitatea acestuia se referă atât la bogata arhitectură ornamentală interioară și exterioară și la materialele de calitate excepțională folosite pentru amenajarea sa, cât și la dotările avangardiste pentru acea perioadă.

 Muzeul de Artă – Palatul Jean Mihail, Casa Bănia, Muzeul Olteniei) adăpostesc capodopere și artefacte, de la lucrările lui Constantin Brâncuși, până la craniul unei femei, vechi de 30.000 de ani. Sculptorul Constantin Brancusi, discipolul lui Rodin, este cea mai importanta personalitate formata la Craiova. Dacă la Paris îi este dedicat un întreg muzeu, Muzeul de Artă din Craiova expune cea mai importantă colecție a lucrărilor sale din România și un spațiu generos unic, din sticlă, dedicat doar lui. În cadrul muzeului se poate admira Colecția de artă Românească și Colecția de artă Europeană și Centrul Brâncuși.

Program:

  • Luni, Marți – închis
  • Miercuri – Duminică – 10 – 17 Bilete: Adulți – 15 lei Copii/Studenți – 8 lei
Centru Brâncuşi, aflat în subteranul Muzeului de Artă este un centru turistic interactiv, unic în lume,cuo galerie ce se întinde  pe suprafață de 1200 de metripătrați, cu ateliere de discurs și creație, săli de spectacol, expoziții deasupra căruia troneazăoul” din sticlă semnat Dorin Ştefan.

Complexul muzeal este un spaţiu modern, aerisit, gândit pe linia muzeelor din marile capitale europene, cu informaţii succinte pe pereţi, pentru vizitatorulgrăbit, sau mai detaliate, pe panourile electronice şi înfilmele care rulează neîncetat, pentru documentare. Program:

  • Luni, Marți – închis
  • Miercuri – Duminică – 10 – 22

Acces gratuit

Târgul de Crăciun din Craiova este unul dintrecele mai frumoase din Europa, conform clasementului anterior acordat de European Best Destinations.

Decorul de poveste este dat de căsuţele unicat, pictate de artişti talentaţi, de bradul înalt de peste 20 metri, de luminițe impresionante, de patinoarul de 700 mp iar atmosfera feerică este completată de atelierul lui Moș Crăciun, unde copii pot picta și face decorațiuni ajutați de spiriduși.

Ne delectam cu dulciuri, savuram preparate culinaredelicioase, facem cumparaturi de Craciun pentru ceidragi si ascultam colinde

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport autocar dus-intors clasificat pentru curse interne si internationale,  pe ruta Bucuresti Craiova și retur cu 1 sofer (500 km)
  • Insotitor de grup
  • Vizita la principalele atractii din zona si la obiective propuse in program
  • Distractie si voie buna

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Intrarile la obiectivele turistice din program
  • Cheltuieli personale