Tabara de vara in Bucovina, Gura Humorului
#als001
Traditii, istorie si aventura in Bucovina – Gura Humorului. Tabara de vara
» de la 1899 Ron / pers.
Program tabere scolare
Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioadele:
06.07 – 11.07.2025
Transport autocar: Bucuresti – Bucovina – Stulpicani
Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA
“Bucovina este partea cea mai frumoasă a tării noastre”.
Ținutul magic Bucovina, un loc plin de legende, ne așteaptă plin de măreție cu șiruri paralele de obcine, cu păduri falnice de brad, fag sau molid, cu pajiști și fânețe care își mențin coloritul verde toată vara. Activitățile antrenante vor transforma șederea aici într-o adevărată experiență pentru cei mici, având în fiecare zi parte de jocuri și ateliere atent alese pentru a-i distra, a se conecta cu zona, dar și pentru a le forma noi deprinderi.
» TARIFE
- 1899 Ron/ pers. (grup 40 pers.)
» PACHETUL INCLUDE
- 5 nopti cazare la pensiune 3* in camere cu multiple paturi (max 4) pentru copii iar pentru adultii insotitori camere duble twin
- Regim de masa pensiune completa: mic dejun, pranz si cina cu produse traditionale delicioase
- Intrarile la obiectivele turistice din program
- Animatie, jocuri, concursuri si activitati cu animatorii Alsys Travel
» PACHETUL NU INCLUDE
- Transportul
- Alte cheltuieli personale
ALTE INFORMATII
*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.
» CAZARE
Pensiunea se afla in apropiere de Mânăstirea Moldovița si ofera numeroase facilitati pentru cei care vor sa cazeze: o sală spațioasă de evenimente (300 locuri), acces la piscină acoperită(12m/5m), la două ciubere-jacuzzi cu apă sărată, la saună și cameră salină.
Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu(dotat cu cabină de duș, uscător de păr), apă caldă permanent, televizor (cablu), minibar, balcon(mai puțin camerele din mansardă).
Restaurantul oferă o gama variata de merinde: produse din carne de porc, pui, pește, tochitură bucovineană, mămăliguță cu brânză și smântână, hribi cu smântână, ciorbe, borșuri, murături de casă, papanași cu dulceață de afine și smântână, clătite cu brânză și stafide la cuptor, etc. La cerere (cu minim 24 h în avans)- platoul casei cu produse tradiționale: chișcă cu ficat (leber), chișcă cu orez (caltaboș), cârnați, slăninuță afumată, ceapă, caș, urdă.
Servicii:
- transport de la/la gara
- la cerere, plimbări cu caleașca sau sania trasa de cai huțuli
- la cerere, formație de muzica sau dansuri populare
IMPORTANT:
LOCATIILE PROPUSE SUNT OPTIONALE SI SE POT ADAPTA IN FUNCTIE DE CONDITIILE METEO, DISPONIBILITATE ETC.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
Fotografii din editiile trecute
-
Destination
Ziua 1
CAZARE SI ACTIVITATI LA PENSIUNE
Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate alaturi de animatorii Alsys. Vom face jocuri amuzante de cunoastere si de echipa. Vom primii bandane de culori diferite, pe care le vor purta cu mândrie toată săptămâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de diferentiere ale echipei.
- Vom explora natura din jurul pensiunii printr-o scurta drumetie in natura.
- Urmeaza cina de bun venit, dupa care urmeaza distractie cu muzica si dans.
Ziua 2
Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti si Escalada Parc
Dupa micul dejun mergem sa vizitam Satul Ciocanesti si Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti. În Ținutul de poveste al Dornelor se ascunde un sat unicat în România, Ciocănești, unde fiecare casă este pictată cu modele inspirate după costumele populare sau după ouăle încondeiate. O plimbare prin Ciocănești, din inima Bucovinei, situat la aproximativ 20 de kilometri de Vatra Dornei, este o aventură în lumea satului de altădată. Fiecare casă are fațada pictată cu motive geometrice sau florale, inclusiv sediile școlii, grădiniței, dar și al Poliției.
Locul de poveste are o istorie de poveste. Legenda spune că numele satului vine de la „ciocă nari“, adică făuritorii de arme din vremea marilor voievozi, și că însuși marele voievod Ștefan cel Mare a biruit turcii cu o armă făcută în Ținutul Dornelor, respectiv buzduganul cu colți.
O altă legendă spune că Ştefan cel Mare a stabilit locul de altar al Mănăstirii Putna slobozind în văzduh o săgeată făcută de ciocănarii acestor meleaguri. In Muzeul Oualor Incondeiate de la Ciocanesti copiii vor admira unica colecţie din ţară în care sunt prezente ouă încondeiate şi închistrite din toată ţara, majoritatea fiind premiate la Concursul de încondeiat, organizat în cadrul Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti. Sunt ouă încondeiate în principalele zone etnografice din Bucovina, ouă încondeiate în alte zone din țară, toate realizate de participanţii la festival, dar şi o impresionantă colecţie de ouă vechi.
Pret bilet grup - 3 lei/ copil si 6 lei/adult
Pranz la pachet si dupa ne distram la ESCALADA PARC.
ESCALADA PARC iti ofera distractie la inaltime intr-un cadru de exceptie. Nu e necesar sa fii un bun sportiv ca sa poti face fata cu success traseelor acestui parc, ci doar trebuie sa ai un spirit tanar, energic, sa vrei sa-ti testezi abilitatile de concentrare si pe langa acestea sa ai un dram de nebunie si curaj. Varsta minima este de 4 ani si greutatea maxima de 120 de kilograme. Parcul iti pune la dispozitie 6 trasee distincte cu grade crescatoare de dificultate, marcate in culori incepand de la galben, nivelul cel mai usor, continuam cu doua trasee verzi (cu un grad de dificultate putin mai ridicat), si se incheie cu unul albastru si unul rosu. Cei mici au parte de un traseu special de culoare mov.
Ziua 3
Cetatea Sucevei si activitati la pensiune
Mic dejun si inviorare cu echipa Alsys, dupa care mergem sa vizitam Cetatea Sucevei si la alegere Muzeul Satului Bucovinean sau Muzeul de Stiinte ale Naturii.
CETATEA SUCEVEI construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel national.
Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru al II-lea (Petru Mușat), a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitrașcu Cantacuzino.
Pret bilet: 6 lei / adult si 21 lei / copil
Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din orașul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Ideea înființării unui muzeu în aer liber care să valorifice potențialul etnografic al Buco vinei datează din anul 1958, când satul bucovinean dispunea încă de numeroase monumente de arhitectura populară. Consiliul Popular Municipal Suceava a alocat atunci o porțiune de 1,7 ha teren pe platoul din apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, pentru a se instala 11 obiective. După schimbarea regimului comunist, în anul 1990 a fost reluat proiectul, extinzându-se suprafața alocată la 6 ha pe același amplasament. În anul 1996, printr-o hotărâre de guvern, a fost înființat Muzeul Satului Bucovinean. Începând din 1998 au fost reluate lucrările de achiziție și restaurare și s-au achiziționat 30 de noi obiective de arhitectură populară (gospodării și instalații tehnice) care au fost aduse pe platoul cetății pentru a fi reconstruite și puse în valoare. Unele dintre acestea nu sunt însă reconstruite, acest proces fiind în desfășurare în prezent.Muzeul în aer liber este conceput ca un sat tradițional bucovinean și ar urma să cuprindă la momentul în care se va finaliza organizarea sa un număr de 80 monumente de arhitectură populară: biserică, școală, gospodării țărănești, ateliere meșteșugărești, instalații tehnice, crâșmă, un interior de mină și un traseu de mocăniță.
Tarife · adulți – 12 lei/pers. · elevi – 3 lei/pers.
Muzeul de Stiinte ale Naturii din Suceava
Muzeul este amplasat într-o clădire situată în Parcul Central al Municipiului Suceava. De la intrarea în muzeu, vizitatorul este întâmpinat de un mic grupaj acvaristic, precum şi de un stand cu o ofertă diversificată constând din : pliante, vederi, alte publicaţii editate de muzeu, ceramică, obiecte de podoabă din pietre semipreţioase Apreciată ca o mare atracţie pentru public, Sala Cristalelor prezintă cele mai frumoase şi valoroase eşantioane de flori de mină existente în patrimoniul muzeului. Deosebite sunt şi amprentele foliare, ca şi fragmentele de animale dispărute, care vin să completeze tabloul evoluţiei vieţii pe Pământ, în decursul erelor geologice. A doua componentă expoziţională se materializează prin abordarea unor noţiuni fundamentale de ecologie, cu referire la: ecosistem, principalele tipuri de ecosisteme terestre, aspecte sezoniere.Se remarcă dioramele: „Turmă de mistreţi”, „Ursul brun din Bucovina”, „Boncănitul cerbilor”, „Haită de lupi – iarna ”.Pe circuitul expoziţional sunt amplasate monitoare şi alte mijloace audio pentru a reda animalele prezentate în diorame în mediul din natură. Proiecțiile panoramice 360° PRINTRE DINOZAURI, din mediile marin, forestier și lizierele de pădure în care trăiau dinozaurii și podeaua interactivă, sunt atracții pe care nu trebuie să le ratați! Bilet adulți – 12.6 lei/pers. - elevi, studenți cu legitimații valabile – 3.15 lei/pers. Seara, dupa cina vom avea jocuri de dezvoltare personala.
Ziua 4
PARCUL SATUL HOBBITILOR, VANATOARE DE COMORI SI SEARA DE FILM
Dupa micul dejun pornim sa exploram PARCUL SATUL HOBBITILOR. O lume de poveste a luat naștere în inima Bucovinei, la Gura Humorului. Parcul Hobbiților, este cel mai nou loc din cunoscuta stațiune turistică, unde copiii se pot distra cum nu au mai făcut-o până acum. Un castel și cinci căsuțe construite sub pământ transpun în realitate lumea fantastică a lui Tolkien din Stăpânul Inelelor.
Ne intoarcem la pensiune, servim pranzul, luam o pauza de odihna si vom incepe o vanatoare de comori, o forma excelenta de divertisment si un prilej foarte bun de deprindere a unor abilitati.
Tarife · adulți – 20 lei/pers. · elevi – 10 lei/pers.
Aceasta activitate, va aduce numeroase beneficii si poate contribui la dezvoltarea sanatoasa a copiilor, influentand diverse aspecte ale acestui proces, cum ar fi: Rabdarea – vanatorile de comori sunt consumatoare de timp si necesita multa gandire pentru a descoperi indicii. Atentia – activitatea le cere copiilor sa se concentreze mult pentru a urma instructiunile si a gasi indicii. Lucrul in echipa – copiii trebuie sa lucreze in echipa, sa rezolve puzzle-uri impreuna, sa se imparta pentru a cauta indicii si pentru a gasi comoara. De asemenea, ii invata sa comunice mai bine, sa actioneze responsabil, ca o echipa, si sa-si imbunatateasca abilitatile sociale. Activitatea fizica – copiii au nevoie sa faca mult sport, iar vanatoarea de comori poate fi o forma de activitate in aer liber interesanta. Imaginatia – toate acele povesti pe care si le imagineaza pot fi folosite in astfel de jocuri cu regi si printese, pirati si batalii si, mai ales, aventuri. Seara dupa cina, organizam o seara de film.
Ziua 5
- Mic dejun la pensiune si apoi avem sansa sa descoperim frumusetea locurilor printr-o plimbare de neuitat cu Mocanita. În inima verde a Bucovinei, unde istoria se întâlnește cu natura într-un peisaj de o frumusețe rară, Mocănița Huțulca își continuă călătoria, purtând cu sine amintiri dintr-o epocă de aur. Această cale ferată îngustă este una dintre ultimele linii de acest gen care funcționează în Europa, oferind nu doar o călătorie pitorească prin peisajele de o frumusețe rară, dar și o experiență autentică, încărcată de istorie și tradiție.
Ziua 6
LOCATIE
» TARIFUL INCLUDE:
- 5 nopti cazare la pensiune 3* in camere cu multiple paturi (max 4) pentru copii iar pentru adultii insotitori camere duble twin
- Regim de masa pensiune completa: mic dejun, pranz si cina cu produse traditionale delicioase
- Intrarile la obiectivele turistice din program
- Animatie, jocuri, concursuri si activitati cu animatorii Alsys Travel
» PACHETUL NU INCLUDE
- Transportul
- Alte cheltuieli personale