Alsystravel_logo
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26

www. alsystravel.ro


Excursie la Snagov

Tara: Romania Romania

Oras: Bucuresti<

Durata: 1 zi

De la: 2018-09-10

Pana la: 2019-09-08

Tip transport:  autocar

 

Descriere:         

 

Pretul include :
Transport dus - intors cu autocarul


Nu include:
Intrarile la obiective


Zona turistica a Snagovului - taram al apelor si padurilor, al odihnei si destinderii, al istoriei si al legendelor, pe care o publicatie franceza il numea " o viitoare capitala de vara a Romaniei", este compusa dintr-un set mai larg de obiective turistice.


Manastirea Snagov:
Manastirea Snagov reprezinta un important monument istoric situat in nordul judetului Ilfov, la 30 km de Bucuresti. Construita pe un ostrov, in partea nordica a lacului Snagov, reprezinta o adevarata bijuterie de arhitectura medievala.
Prima atestare documentara sub numele de Snagov apare in anul 1408, intr-un hrisov al lui Mircea cel Batran, dar sunt pareri ca aici exista un lacas de cult inca din vremea lui Vladislav I (1364-1379). De altfel, pe insula pe care se afla manastirea, sapaturile arheologice au scos la lumina zilei unelte si vase din epoca bronzului si din cea a fierului, monede romane si bizantine, care fac dovada unei locuiri vechi si neintrerupte pe aceasta insula.
Ansamblul manastiresc Snagov era inconjurat de ziduri puternice pentru aparare, strajuite de un turn inalt de observare si paza.Intre anii 1517-1521 manastirea a fost refacuta de catre Neagoe Basarab, dandu-i-se o forma apropiata celei de astazi.


Padurea si Lacul Snagov
Padurea si lacul Snagov - reprezinta principalele puncte de atractie pentru locuitorii capitalei, fiind situate la 30 km nord de Bucuresti.
Padurea Snagov este un palc al vechilor Codrii Vlasiei, ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana. O suprafata de 10 ha din padure a fost declarata rezervatie naturala, geobotanica si forestiera, Padurea este formata din numeroase exempare de stejari, frasini, tei care ating inaltimi de 30 de metri, dar si din exemplare rare de fag caucazian si frasin pufos.
In padure este amenajat un complex turistic cu hotel, restaurante, terenuri de sport si un camping cu locuri pentru corturi si casute.

Lacul Snagov se intinde pe o o suprafata de 5,75 kmp, are o lungime de 16 km si are o adancime de aproximativ 9 metri. Este cel mai important lac de agrement din jurul capitalei, fiind cel mai pitoresc dintre atractiile turistice din zona.
Aici s-au amenajat stranduri, baze nautice si debarcadere cu barci cu rame, cu motor si vaporase. Se pot practica diferite sporturi nautice, plimbari de agrement precum si pescuit.In aval este insula pe care se gaseste Manastirea Snagov.

Pe malurile lacului, in afara de stuf si papura creste si nufarul indian (lotusul), nuferi albi si galbeni. Diversitatea faunei piscicole atrage numerosi pescari amatory

 

Program excursie:
Imbarcare in autocar si plecare spre Snagov
Se viziteaza: Manastirea Snagov, Padurea Snagov iar la final se poate face o plimbare cu vaporasul pe lacul Snagov
Plecare spre Bucuresti

  Tarifele sunt valabile pentru  conditiile de  mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de  participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei. 

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.