Alsystravel_logo
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26

www. alsystravel.ro


Ferma Animalelor si Manastirea Caldarusani

Tara: Romania Romania

Oras: Bucuresti<

Durata: 1 zi

De la: 2018-09-10

Pana la: 2019-09-08

Tip transport:  autocar

 

Descriere:         Pretul include :

Transport dus - intors cu autocarul
Vizita la Manastirea Caldarusani

Nu include:

Intrarile la obiective


Manastirea Caldarusani 


A fost ctitorita in 1638 de Matei Basarab (1632-1654). Dintr-un hrisov din anul 1615, emis de cancelaria voievodului Radu Mihnea, reiese ca la Caldarusani exista o sihastrie inainte de 1637. Biserica manastirii Caldarusani poarta amprenta Manastirii Dealu. Numele manastirii provine de la configuratia locului, care are aspectul unei caldari. In vremea Sfantului Staret de la Cernica, Manastirea Caldarusani devine unul din cele mai importante centre de cultura si duhovnicie. Manastirea Caldarusani este una dintre cele mai mari si vechi manastiri ortodoxe din Muntenia. Aflata la mica distanta de municipiul Bucuresti, pe malul lacului Caldarusani, pe teritoriul comunei Gruiu, in judetul Ilfov, manastirea a fost zidita intre anii 1637-1638, fiind inzestrata cu multe daruri de catre domnitorul Matei Basarab. Manastirea Caldarusani, pastorita pentru o vreme de Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica, este una dintre marile manastiri cu viata de obste din sudul tarii noastre. Ansamblul monahal de la Caldarusani este compus astazi din urmatoarele elemente: biserica cea mare, zidita in centru; chiliile, asezate initial pe trei laturi; zidul de rasarit; turnul clopotnita; biserica din cimitir, aflata in partea de miaza-noapte a manastirii.
La doar cativa kilometri de Bucuresti, in orasul Pantelimon, doua familii de intreprinzatori au deschis acum cativa ani Ferma Animalelor. Ferma se adreseaza in special copiilor crescuti la oras care acum au ocazia sa vada pe viu animale domestice si salbatice cu care pot interactiona. Investitorii au dorit sa creeze o ambianta echilibrata intre aspectele rurale, educationale, de agrement si nu in ultimul rand de distractie. Astfel, copiii care vin la Ferma Animalelor pot sa invete cate ceva despre fiecare animal in parte, se pot plimba cu poneii (contra cost), pot vedea cum se mulge o vacuta (pentru grupuri), pot hrani animalele, se pot juca intr-un loc special amenajat si bine securizat


Program:

 

Plecare spre Manastirea Caldarusani / Gruiu si apoi catre Ferma Animalelor unde se va sta cateva ore.

Plecare spre Bucuresti


  
Tarifele sunt valabile pentru  conditiile de  mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de  participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei. 

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.