Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Circuit in Macedonia - Albania - Grecia
Galerie Foto |
Back
Forward
Circuit in Macedonia - Albania - Grecia
Circuite Grecia
Tara: Grecia
Locatie: Salonic
De la: 2018-04-27
Pana la: 2018-09-28
Tip transport:  Autocar
Cazare:
Pret: 359  Euro
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
MACEDONIA - ALBANIA - GRECIA

Bucuresti – Ruse – Skopje – Ohrid - Elbasan - Tiran - Golem - Apollonia - Butrint - Saranda - Ioannina - Salonic - Bucuresti

Tarif: 359 Euro/persoana/sejur
 
8 zile / 7 nopti : 27.04.2018 - 28.09.2018
 
 

Plasata in vestul peninsulei Balcanice, la marea Adriatica, Albania, sau «Tara Vulturilor» in albaneza, se invecineaza cu Muntenegru, Macedonia, Serbia si cu Grecia.
Sunt multe de povestit despre Albania si rolul sau in istoria europeana, sau despre imnul Albaniei, a carui muzica a compus-o Ciprian Porumbescu, sau despre faptul ca limba albaneza detine una dintre cele mai vechi radacini din Europa.


Haideti sa descoperim impreuna!

 
 
SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 7 nopti cazare cu mic dejun:  4 nopti in Golem la hotel 4*, 1 noapte in Skopje la hotel 4*, 1 noapte in Saranda la hotel 4*, 1 noapte la Salonic la hotel 3*;
• 5 cine: 4 la Golem si 1 la Saranda;
• vizite si tururi de oras conform programului;
• insotitor roman de grup din partea agentiei
 
NU SUNT INCLUSE:

• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice,
impreuna cu asigurarea medicala de calatorie (cost total informativ pentru asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani);
• excursiile optionale;
• biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse;
• taxa  de  statiune in  Grecia, conform  clasificarii  locale a  unitatii  de 3*  =  1,50 EURO/zi/  camera.
Se achita la receptie.
 

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

 

Ziua 1: BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE ( 600 km)

Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05 . 30 si plecare la ora 06 :0 0 din Bucuresti cu autocarul pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia . Traversam Bulgaria , iar dupa ce t recem g ranita spre Republica Macedonia, v om opri in Skopje. Cazare hotel 4* in Skopje.

 

Ziua 2: SKOPJE – OHRID – GOLEM ( 305 km )

Mic dejun. Dimineata , pe malul raului Vardar, realizam tur ul orasului Skopje . Vom putea admira panoramic, dar si pietonal : biserica Sfintei Salvari, Moscheea lui Mustafa Pasa, vechiul bazar, baile turcesti si “Podul de Piatra”. In continuare continuam drumul spre Ohrid, unde vom face o scurta oprire pentru turul de oras , in cadrul caruia unde putem admira printre altele: Fortareata lui Samuel, Biserica Sf. Sofia, Biserica medievala Sf. Pantelimon, Universitatea Sf.Clement. Situa t pe malul lacului cu acelasi nume, orasul Ohrid este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Construit in principal intre secolele VII si XIX, Ohrid are cea mai veche biserica slava (Sf Pantelimon) si peste 800 de icoane bizantine. Dupa colectia de icoane aflata in patrimoniul Galeriilor Tretiakov din Moscova, aceasta colectie este considerata a fi a doua colectie de icoane ca si importanta, din lume. Timp liber la dispozitie pentru masa de pranz. Seara ajungem in Albania pe malul marii Adriatice , in statiunea Golem . Cazare si cina hotel 4* in Golem .

 

Ziua 3: CASTELUL KRUJA ( excursie optionala )

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional excursie la Kruja. Prima oprire va fi la faimosul castel si muzeul dedicat eroului national Scanderbeg (situat in interiorul castelului). Vizitam apoi interesantul Muzeu Etnografic unde vom a dmira elementele traditionale albaneze si vom observa modul in care s - au schimbat ac estea de la vremurile medievale pana in prezent. Ne vom bucura de cumparaturi in Bazarul vechi, fiind locul perfect pentru suveniruri din cultura si istoria albaneza, toate create de artizanii locali din Kruja, renumi ti mai ales pentru confectionarea bijut eriilor de argint, la preturi foarte convenabile. Timp liber la dispozitie, pentru cumparaturi si m asa de pranz , care se poate servi in bazar sau in interiorul castelului. Pret informativ: 30 euro/persoana – minim 20 de platitori. Include : transport cu aut ocarul, biletele de intrare la castel si ghid local. Seara intoarcere in Golem . Cazare si cina la acelasi hotel.

 

Ziua 4 : TIRANA (excursie inclusa)

Dupa micul dejun vom porni spre capitala Albaniei pentru a realiza turul de oras cu ghid local. Vom putea admira panoramic si pietonal Piata Scanderbeg unde se afla Teatrul National de Opera si Balet, Muzeul National, Moscheea lui Et’hem Beu (una dintre putinele in lume pictat e in interior), Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Bulevardul Eroilor Nationali care leaga piata Skanderbeg cu Universitatea Politehnica si Academia Artelor, Banca Nationala, Galeria Artelor, un monument al independentei in Parcul Tineretului, Piramida, Palat ul Congreselor, monumentul lui Isamil Qemali (initiatorul declaratiei de independenta din anul 1912), un buncar militar postat in centrul orasului inca din perioada comunista (Ish - Blloku in albaneza). Intoarcere in Golem. C azare si cina in Golem la acelasi hotel.

 

Ziua 5 : ARDENICA – BERAT – orasul cu 1000 de ferestre (excursie optionala)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau vom merge in excursie optionala. Dimineata vizitam cea mai renumita si frumoasa manastire din Albania, numita Ardenica. Aceasta poarta Hramul Nasterii Maicii Domnului si a fost construita in anul 1282 de catre Imparatul Bizantin Andronis al 2 - lea Paleologul. In continuare, tur ul este dedicat amatorilor de arhitectura - vom vizita vechile cartiere Mangalem si Gorica, aflate pe partea opusa a raului. In Berat gasim 42 de biserici - unele dintre ele fiind construite in epoca bizantina renumite pentru frescele din acea perioada. Vom vizita orasul vechi cu strazile pietonale, pline de magazine si cafenele. Nu vom rata Muzeul “Onufri ”, dedicat pictor ului albanez cu acelasi nume, care a trait in secolul al XVI - lea. Pret informativ: 35 euro/persoana – minim 20 de platitori. Include transport cu autocarul si ghid local. Intoarcere pentru cina si cazare in Golem.

 

Ziua 6 : GOLEM – APOLLONIA – BUTRINT – SARANDA ( 305 km)

Mic dejun. Porn im spre Marea Ionica si localitatea Saranda . Pe drum vom face scurte opriri la doua situri arheologice antice : Apollonia (vechiul oras antic grecesc, port la marea Adriatica si important centru al epoc ii greco - romane) si Butrint , ale carui origini mitice sunt legate de Troia. Virgiliu povesteste cum cetatea a fost descoperita in antichitate si considerata o Troi a in miniatura. Vechea cetate a fost fondata in timpul Greciei antice si ocupata pe rand de romani, venetieni si bizantini . Seara cazare si cina in Saranda la hotel 4*.

 

Ziua 7 : SARANDA – IOANNINA – SALONIC (360 km)

Dupa micul dejun, plecam spre Grecia si trecem prin punctul vamal Kakavija. Traversam nordul tarii, ajungand in cursul dupa amiezei in Salonic - Capitala Bizantina a Macedoniei si Traciei, unde vom realiza un scurt tur panoramic, dar si pietonal. Vom admir a: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). Seara cazare hotel 3* in Salonic. Seara recomandam cina la taverna pe faleza Salonicului si plimbare cu vaporasul in Golful Termic al Marii Egee.

 

Ziua 8 : SALONIC – BUCURESTI (780 km)

Dupa micul dejun plecam spre casa . Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

F_facebook-icon
1sigla_anat