Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Circuit Istanbul, Comorile Orientului
Galerie Foto |
Back
Forward

Atractii locale

8c2b161cee293f8028dcc396168030f1
Titlu: Moscheea Albastra

Descriere: Moscheea imperială Sultanahmet (tr. Sultanahmet camii), cunoscută în toată lumea ca Moscheea Albastră din Istanbul, datorită placajelor decorative interioare din faianţă bleu şi albă, este cea mai mare şi mai vizitată moschee din Istanbul. Ctitorită de Ahmet I, al XIV-lea sultan otoman, construcţia a fost realizată între 1609-1616 de arhitectul Mehmet Aga, format la şcoala arhitectului Sinan, cel mai renumit arhitect al Turciei.

Circuit Istanbul, Comorile Orientului
Circuite Turcia
Tara: Turcia
Locatie: Istanbul
De la: 2019-03-06
Pana la: 2019-09-13
Tip transport:  autocar
Cazare:
Pret: de la 111  Euro
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
ISTANBUL, comorile Orientului- 5 zile Autocar
 
Reducere* pana la 20% - de la 111 Euro
 
Palatul Dolmabahce -Agia Sophia -Topkapi -Moscheea Albastra -Bisericile Cisterna, Chora si Pammakaristos -Marele Bazar -Insula Buyukada- Edirne

 

DATE de PLECARE

2019

Reducere 20%     

LOC in CAM. DBL

SUPLIM. SGL

COPIL

6 - 12 ANI

Al 3-lea ADULT in CAM.

06.03,03.04,17.04,30.04, 08.05,05.06,28.08,25.09, 30.10,13.11

111€     

139 €

35 €

119 €

129 €

 
*Reducere 20% pentru plata pana la  15.01 - 111 EURO /persoana (loc in camera dubla)

 

*Reducere 15% pentru plata pana la 15.03 - 118 EURO /persoana (loc in camera dubla)PRETUL INCLUDE :
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international, in zilele 1 si 5.
- 3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standarde locale).
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra Bisericile Cisterna, Chora, Pammakaristos, Marele Bazar, Edirne


NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Asigurare Travel (medicala + storno)
- Excursiile si vizitele optionale conform program.
- Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti)


Ziua 1. BUCURESTI -EDIRNE -ISTANBUL (cca. 645 km)
Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Gara de Nord de pe Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Veliko Tarnovo- Edirne- Istanbul.


Ziua 2. ISTANBUL -Palatul DOLMABAHCE -Bisericile CHORA si PAMMAKARISTOS
Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare. Vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si "Versailles-ul Orientului", simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa amiaza admiram vechile biserici bizantine in prezent muzee: Chora (Karyie Camii), construita in sec. IV de catre Constantin cel Mare, considerata Capela Sixtina a Orientului, avand cele mai frumoase mozaicuri Bizantine din regiune si Biserica Pammakaristos (Fethye Camii). Acesta este cel mai vechi ansamblu arhitectural de tip galerie din Istanbul. A fost transformata in Moschee dupa cucerirea Georgiei si Azerbaidjanului, de unde si denumirea Fethiye (cucerire). Din punct de vedere al suprafetei acoperite cu mozaic este a 3-a, dupa Sf. Sofia si Chora. Utilizand transportul in comun, intoarcere la hotelul din Istanbul pentru cazare.


Ziua 3. ISTANBUL -Catedrala Sf. SOFIA -Palatul TOPKAPI -Basilica Cisterna -Moscheea Albastra
Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi -resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.


Ziua 4. ISTANBUL -Croaziera in insula BUYUKADA
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (40 € /pers. - plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in Insula Printilor- Buyukada, din marea Marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include plimbarea cu trasura si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.Ziua 5.
ISTANBUL -BUCURESTI (cca. 645 km)
Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

F_facebook-icon
1sigla_anat