Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Seniori la bai termale in Grecia
Galerie Foto |
Back
Forward
Seniori la bai termale in Grecia
Programe Seniori Grecia
Tara: Grecia
Locatie: Salonic
De la: 2018-05-19
Pana la: 2018-09-29
Tip transport:  Autocar
Cazare:
Pret: de la 349  Euro
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
KAMENA VOURLA - SALONIC, GRECIA

Sofia - Rilla - Salonic - Meteora - Kamena Vourla - Manastirea Kato Xenia

Tarif: 349 Euro/persoana/sejur
 
8 zile / 7 nopti : 19.05.2018 - 29.09.2018
 
 
Situata in zona numita Ftiotida, in apropierea soselei care uneste Salonicul de Atena, la numai 38 km de orasul Lamia si 100 km de Oracolul din Delfi, Kamena Vourla este una dintre cele mai renumite statiuni ale Greciei continentale, cunoscuta pentru plajele,  centrele spa si baile termale. Plaje precum cea publica (plaja Asproneri in traducere „apa alba”) din zona Lihadonisia, insulita Stronghili si plaja Agios Serafim, sunt locuri unice si de o frumusete rara. Printre deliciile locale se numara specialitati pescaresti, branzeturi, placinte traditionale, corabioare cu nuca. 
 
 
SERVICII INCLUSE:

transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 7 nopti cazare cu mic dejun si cina:  2 nopti in Salonic la hotel 3* si 5 nopti in Kamena Vourla la hotel 5*;
vizitarea Manastirii Rilla din Bulgaria;
• vizitarea Complexului  Monahal  Meteora  (biletele  de  intrare  la  Manastirile  Marele  Meteor  si  Varlaam  se achita separat, la fata locului
- 3 EURO/ persoana/ manastire);
• vizitarea Manastirii Kato Xenia;
• tur de oras in Salonic;
• insotitor roman de grup din partea agentiei.
 
 
NU SUNT INCLUSE:

asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie (cost total informativ pentru asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).
• biletele de intrare de la Complexul Monahal Meteora (3 EURO x 2)
• excursiile optionale.
• taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de 3* = 1,50 EURO/zi/ camera, 5* = 4,00 EURO/zi/ camera.
Se achita la receptie.
 
 
GRUP MINIM: 40 de persoane

- Pentru un grup de 39 - 35 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/persoana.
- Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/persoana .
- Pentru un grup de 29 - 25 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/persoana.
 

 

Ziua 1: BUCURESTI – SOFIA – SALONIC (7 2 0 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 04.30, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia. In Bulgaria, vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski, iar cea de a doua la Manastirea Rilla (cu o scurta abatere de la drumul principal - cca 30 km, inainte de vama Kulata). Seara sosire in Salonic . Cina si cazare la hotel 3* (Hotel Vergina sau similar).

 

Ziua 2: SALONIC – COMPLEXUL MONAHAL METEORA – SCHITUL SF. PA RASCHEVI – KAMENA VOURLA (450 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Vom opri la atelierul de icoa ne bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vizitam doua dintre cele sase manastiri existente: Marele Meteor si Manastirea Varlaam (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, ulti ma vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. Continuam traseul pe ruta Trikala – Karditsa – Lamia. Seara cina si cazare in Kamena Vourla la hotel de 5* (Mitsis Galini Wellness Spa & Resort – bai termale).

 

Ziua 3: CROAZIERA IN ARHIPELAGUL SPORADELOR DE NORD SI INSULA SKIATHOS (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau vizitarea statiunii. Optional, va propunem o croaziera pe Marea Egee in Insula Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Plecand din statiune cu autocarul dimineata devreme, ajungem in portul Amaliapolis, de unde ne imbarcam pe vapor pentru Croazie ra pe marea Egee. Pe vas, capitanul ne va oferi un program special de dansuri si muzica traditionala greceasca. Stationam in orasul Skiathos, capitala insulei cu acelasi nume; vom urca pana la biserica Sf. Nicolae, dupa care vom avea la dispozitie doua ore pentru servirea pranzului sau pentru cumparaturi. Intorcandu - ne pe vas, mergem mai departe, spre plaja Koukounaries, unde vom avea program liber. In jurul orei 19:00 ajungem inapoi pe continent. Suntem asteptati de autocar pentru intoarcerea in statiune. Pret informativ: 40 EURO / persoana, minim 20 de platitori (include transport cu autocarul si bilet pentru vapor, nu include masa de pranz). Cina si cazare in statiunea Kamena Vourla la hotel de 5* (Mitsis Galini Wellness Spa & Resort – bai termale).

 

Ziua 4: ORACOLUL DIN DELPHI – SATUL ARACHOVA (optional)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Oracolul de la Delphi si in satul Arachova. Autocarul ne va conduce catre situl arheologic de la Delphi, pe un platou aflat pe versantul Muntelui Parnassus. Intr - un peisaj unic, ne vom indrepta spre „centrul lumii”, cum era supranumit locul in care se afla oracolul. Mitologia greaca ne povesteste ca zeul Apollo l - a urmarit si l - a ucis pe Sarpele Piton, fiul zeitei Gaia, cel care pazea intrarea in sanctuarul d edicat mamei sale. Numele locului deriva din simbolul lui Apollo, delfinul. Vom vizita situl arheologic si muzeul, apoi vom avea timp liber in Delphi. Ne continuam excursia nu inainte de un scurt popas pentru masa de pranz in apropiere de situl arheologic. Traseul continua cu o zona muntoasa catre un loc aglomerat atat vara cat si iarna, pe nume Arachova, unde multi atenieni isi petrec weekendurile. Arachova este un satuc muntos pitoresc, renumit penru covoarele sale pline de culoare, de unde pleaca si nume roase trasee montane. Intoarcere in statiunea Kamena Vourla. Pret informativ: 45 EURO/persoana, minim 20 de platitori (include transport cu autocarul si biletul de intrare in situl arheologic, nu include masa de pranz). Cina si cazare in Kamena Vourla la h otel de 5* (Mitsis Galini Wellness Spa & Resort – bai termale).

 

Ziua 5 : EXCURSIE LA ATENA SI PORTUL PIREU (optional)

Mic dejun. Excursie optionala la Atena. Plecam din statiunea Kamena Vourla, iar prima oprire va fi in portul Pireu, cel mai mare port al G reciei. Apoi vom face turul orasului pentru a vedea cele mai importante obiective turistice: Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Kallimarmaro - stadionul unde au fost organizate primele olimpiade moderne in anul 1896. Ne vom indrepta catre Acrop ole, unde putem admira splendorile arhitecturale ale antichitatii: Parthenonul si Erectionul, care vor fi prezentate de un ghid vorbitor de limba romana. Dupa aproximativ doua ore petrecute la Acropole, coboram prin Agora greceasca si Agora romana la mitro polie, unde este prevazut timp liber pentru cumparaturi. La pranz mergem in fata Parlamentului pentru a vedea schimbarea garzii. La intoarcere ne vom opri la Termopile pentru a vizita monumentul regelui spartan Leonidas. Pret: 60 EURO / persoana, minim 20 platitori (include transport cu autocarul, ghid local, biletul de intrare la Acropole in valoare de 20 EURO, nu include masa de pranz). Cazare si cina Kamena Vourla la hotel de 5* (Mitsis Galini Wellness Spa & Resort – bai termale).

 

Ziua 6 : INSULA EVIA – SFANTUL IOAN RUSUL – MANASTIREA CUVIOSUL DAVID – CHALKIDA (optional)

Mic dejun. Timp liber sau excursie op tionala in insula Evia. La doar 20 km de statiune se afla portul Arkitsa, unde ne vom imbarca pe ferryboat pentru a traversa catre insula Evia. Vom strabate o parte din cea de - a doua insula ca marime a Greciei, facand opriri si vizite la cele mai importante manastiri ale sale: Manastirea Cuviosul David si Manastirea sfantul Ioan Rusul, cea din urma aflandu - se in satul Prokopi. Dupa amiaza ne intoarce m in statiunea Kamena Vourla, traversand podul Chalkida spre continent. Pret: 40 EURO / persoana, minim 20 platitori (include transport cu autocarul si biletul de ferryboat, nu include masa de pranz). Cina si cazare in Kamena Vourla la hotel de 5* (Mitsis Galini Wellness Spa & Resort – bai termale).

 

Ziua 7 : KAMENA VOURLA – MANASTIREA KATO XENIA – SALONIC (280 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre nordul Greciei, facand o scurta incursiune la Manastirea Kato Xenia, o manastire de maici, unde se past reaza cu evlavie o parte din Braul Maicii Domnului. Acest brau este tesut din par de camila si constituie una dintre cele mai valoroase relicve ale crestinatatii si totodata singura amintire ce se pastreaza din viata pamanteasca a Sfintei Nascatoare de Dum nezeu. Continuam drumul spre Salonic , unde vom ajunge spre seara. Cina si cazare in Salonic , la hotel de 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

 

Ziua 8 : SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (780 km)

Mic dejun. Dimineata realizam un tur panoramic al orasul ui Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

F_facebook-icon
1sigla_anat