Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Excursie la Veliko Tarnovo
Galerie Foto |
Back
Forward
Excursie la Veliko Tarnovo
Excursii scolare
Tara: Bulgaria
Locatie: Veliko Tarnovo
De la: 2018-09-10
Pana la: 2019-09-08
Tip transport:  autocar
Cazare:
Pret: 95  Ron
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
Pret excursie :
 
de la 95 lei / copil 

 

  TRASEU: BUCURESTI – RUSE – BYALA – VELIKO TARNOVO – BUCURESTI 

 

*Oferta este valabila pentru un grup minim de 45 persoane.
**IMPORTANTE REDUCERI SI GRATUITATI! VA RUGAM CONTACTATI AGENTIA!

***Click aici pentru detalii***

Pretul include :

 

Transport  Bucuresti – Veliko Tarnovo  si retur cu autocar pentru transport internaţional;

Insotitor din partea agentieiNu include: 


Intrarile la obiective

Asigurare medicala 


Program excursie :

 

 

Ora 06.30 - Intalnire cu insotitorul de grup
Ora 07.00 - Plecare spre Veliko Tarnovo pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo.
Prima oprire o vom face pentru a vizita Manastirea Basarabov cu Hramul Sf. Dumitru - ocrotitorul orasului Bucuresti.
Sf. Dimitrie Basarabov, ale cărui moaşte se găsesc azi în catedrala patriarhală din Bucureşti, a trăit în veacul al XIII-Iea, în timpul Celui de-al doilea Ţarat de la Târnovo, întemeiat de români si de bulgari sub conducerea fratilor Petru si Asan.
Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria. Se află la 10 km de Ruse, în valea pitorească a râului Lom. De la vărsarea Lomului în Dunăre, urcând spre Ivanovo, se pot vedea aproximativ 300 de chilii săpate în stânca râului. Urme de frescă se văd pe pereţii peşterilor până în zilele noastre. Chiliile si bisericile de la Ivanovo fac parte astăzi din patrimoniul UNESCO.
Vom continua drumul spre Veliko Tarnovo - orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria. Vestigiile din Dealul Tsarevets sunt datate inaintea Erei Bronzului (secolul XIII a.Chr.). Primele asezari de aici au fost locuite de Traci. Locul a cunoscut o inflorire deosebita intre secolele VI a.Chr. - I p.Chr. Originea numelui este legata de cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron), si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.
Exista 140 de monumente culturale de importanta nationala in regiunea Veliko Tarnovo. Istoria culturala a zonei dateaza din epoca preistorica. Numeroasele monumente culturale, fauna bogata si diversa si apele termale din apropiere de satul Voneshta Voda ("Apele imputite"), creaza condii pentru turismul cultural si de vanatoare, impreuna cu turismul medical si balneologic. Complexele viticole din Lyaskovetz, Suhindol, Karaysen si Svishtov stimuleaza turismului vitivinicol. Comunele Elena, Zlataritza, Strazhitza si Pavlikenisunt sunt specializate in turismul rural.
Vom vizita cetatea Tsarevets unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Dupa pauza de pranz vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati.
In cursul dupa-amiezii vom pleca spre **Arbanassi - renumit sat turistic traditional bulgaresc, aflat pe un platou la 4 km de orasul Veliko Tarnovo, cu numeroase biserici si case din piatra care ii dau un aspect pitoresc; timp liber in Arbanassi pentru relaxare.

In cursul serii ne vom deplasa spre Romania. Sosire in  Bucuresti in functie de trafic si de formalitatile vamale.

 

Tarifele sunt valabile pentru  conditiile de  mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de  participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

F_facebook-icon
1sigla_anat