Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Excursie la Balchik si Cap Kaliakra
Galerie Foto |
Back
Forward
Excursie la Balchik si Cap Kaliakra
Excursii scolare
Tara: Bulgaria
Locatie: Balcik
De la: 2018-09-10
Pana la: 2019-09-08
Tip transport:  autocar
Cazare:
Pret: 120  Ron
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
Pret excursie :
 
           de la 120 lei / copil / o zi

 

  TRASEU: BUCURESTI – A2 – VAMA VECHE - BALCHIK – CAP KALIAKRA - BUCURESTI

 

*Oferta este valabila pentru un grup minim de 45 persoane.
**IMPORTANTE REDUCERI SI GRATUITATI! VA RUGAM CONTACTATI AGENTIA!

***Click aici pentru detalii***

Pretul include :

 

Transport  Bucuresti – Balchik  si retur cu autocar pentru transport internaţional;

Insotitor din partea agentieiNu include: 


Intrarile la obiective

Asigurare medicala 


Program excursie :

 

Plecare din Bucuresti ora 6.30 pe traseul BUCURESTI - A2 - VAMA VECHE -BALCHIK
Sosire in Balchik in jurul orei 12.30. Vizita la Castelul Reginei Maria din Balchik.
Castelul, numit si "Cuibul Linistit" ("Quiet Nest" sau "Tenha Juvah" in limba turca) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de "Castel".
Gradina are o zona care imita celebrul labirint cretan, unde materiale de constructie au fost aduse chiar din Insula Creta. O alta zona a parcului foarte frumoasa este Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc.
Parcul a fost transformat in timp intr-o adevarat gradina botanica. Acum contine peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele rare, precum si o colectie de aproximativ 250 de cactusi, una dintre cele mai importante din Europa. In 1955, gradina a intrat sub tutela Universitatii din Sofia, pentru studiul botanicii.
Timp liber in Balchik.
Dupa pauza de pranz vom pleca sa vizitam Capul Kaliakra.
Capul Kaliacra este un promontoriu spectaculos, lung şi îngust, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Coasta este abruptă, cu stânci verticale care ating 70 m înălţime. Promotoriul are o istorie bogată încă din antichitate, când locul era locuit de tribul tracic Tirisis. Din acest motiv, numele antic al capului a fost Tirisis.
Ce se poate vedea la Capul Kaliakra
• Ruinele fortăreţei medievale. În secolul al 14-lea, fortăreaţa era un adevărat orăşel medieval. Se mai pot vedea încă ruine de ziduri, fundaţii de biserici, chiar şi o fântănă. În trecut, peşterile din promotoriu au fost conectate la cetate prin tuneluri şi erau folosite pentru încărcarea şi descărcarea navelor.
• Restaurantul Cap Kaliakra. Are o terasă în aer liber cu o privelişte spectaculoasă asupra mării. Restaurantul oferă o varietate de feluri de mâncare de midii şi toate fructele de mare.
• Capela St. Nikola (Sf. Nicolae). Capela a fost construită în anul 1993 în cinstea Sfântului Nikola, protectorul marinarilor.
• Muzeul Capului Kaliakra. Se află situat într-o peşteră naturală din stânca calcaroasă. În muzeu, se pot vedea atât machete exacte ale promotoriului şi cetăţii medievale, cât şi vestigii din antichitate şi din perioada medievală descoperite pe promotoriu.
• Treptele care coboară pâna la malul mării. Imediat după terasa restaurantului, în dreapta, se află o potecă spectaculoasă care coboară pâna la nivelul mării.
• Rezervaţia naturală Kaliakra. Pe lângă spectaculoasele stânci de coastă, rezervaţia mai cuprinde peste 400 specii de plante şi 310 feluri de păsări, o mare parte dintre ele protejate prin lege. Regiunea este extrem de importantă pentru păsările migratoare, deoarece Via Pontica - a doua mare rută de migraţie din Europa, trece prin ea.
Plecare spre Bucuresti in jurul orei 16.00 pe traseul BALCHIK - VAMA VECHE - A2 - BUCURESTI
Sosire in Bucuresti in jurul orei 21.00.

 

Tarifele sunt valabile pentru  conditiile de  mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de  participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.


Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

F_facebook-icon
1sigla_anat