Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Excursie la Caciulata
Galerie Foto |
Back
Forward
Excursie la Caciulata
Scoala Altfel
Tara: Romania
Locatie: Caciulata
De la: 2017-03-01
Pana la: 2018-03-01
Tip transport:  autocar
Cazare:
Pret: de la 185  Ron
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
Excursie de 2 zile la Caciulata  
 
Tarif: de la 185  lei/persoana /1 noapte  
 


TRASEU: BUCURESTI-PITESTI-RM VALCEA-CACIULATA-CALIMANESTI-OCNELE MARI.

 

Recomandare: ora de muzica/literatura/istorie
 
Excursie 450 km
  *pentru reduceri si gratuitati  va rugam sa contactati agentia
 

Rm Valcea:
Casa Memoriala Anton Pann
Casa care adaposteste expozitia memoriala Anton Pann, este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, avand foisor si pivnita. Expozitia a incercat sa puncteze peregrinarile pe meleagurile Valcii, datand din anii 1826-1828, 1836-1840, ale celui ce a ramas in constiinta urmasilor drept „fiul Pepelei cel istet ca un proverb” si care a fost „dascal de musichie” la scoala organizata pe langa Episcopia Ramnicului.
Muzeul de Arta
Inceputurile muzeografiei valcene dateaza imediat dupa al II-lea razboi mondial, prin infiintarea la Rm. Valcea, in anii 1949-1950, a primului muzeu – Muzeul Regional Rm. Valcea – prin preluarea de la Liceul „Lahovari” a unor colectii de arheologie, istorie, arta Muzeul a fost organizat, initial, in cladirea actualului muzeu de Arta „Casa Simian”, transformandu-se in anul 1955 in Muzeul Raional Rm.Valcea, iar din 1968 devenind Muzeul Judetean Valcea.
Dupa anul 1968 Muzeul Judetean Valcea a cunoscut o dezvoltare si o extindere continua a colectiilor, transformandu-se intr-o institutie de cultura specializata in cercetarea, conservarea, restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural.
Fiind conceput si organizat ca un complex culturalMuzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Valceaare in structura sa organizatorica un numar de 8 unitati muzeale.plastica, icoane, carte veche bisericeasca, piese de stiinte naturale etc).
Manastirea Cozia
Situat la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului si la cca. 20 km nord de Ramnicu Valcea, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul „Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscut sub numele de „Manastirea Nucet”, abia mai tarziu primind numele de „Cozia”, dupa muntele din vecinatate.
Salina Ocnele Mari
Salina Ocnele Mari se afla in localitatea Ocnele Mari, situata in judetul Valcea, in partea central-sudica a Romaniei, in zona Subcarpatilor Valcii. Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.
Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii.

Hotel Suprem -  3 stele
Parangului , nr.12, 245300 Băile Olăneşti, România
Situat în staţiunea balneară Băile Olăneşti şi înconjurat de dealuri împădurite, Hotelul Suprem oferă camere cu aer condiţionat, baie proprie, televiziune prin cablu, internet Wi-Fi gratuit şi parcare privată gratuită.
Hotelul Suprem oferă şi un restaurant, unde oaspeţii pot alege dintr-o selecţie de preparate culinare.
Dispune de asemenea, de o terasă ce are facilităţi de grătar şi un loc de joacă pentru copii.

 

Tariful include:
-transport cu autocarul
-cazare 1 noapte  la Hotel de 3*
-regim de masa: demipensiune
- insotitor din partea agentiei

 

Tariful nu include:
- biletele de intrare la obiectivele turistice


Program excursie :

Ziua 1:
Plecare din Bucuresti pe traseul Bucuresti – Pitesti – Calimanesti Caciulata
Sosire in Rm Valcea. Se viziteaza Casa Memoriala Anton Pann si Muzeul de Arta
Cazare si masa la Hotel Suprem, Baile Olanesti.
Plecare spre strandul cu apa termala din padure.
Seara, cina la pensiune.
Ziua 2:
Dupa micul dejun se pleaca spre Ocnele Mari (30 km) unde se viziteaza Salina.
Dupa amiaza, plecare spre Bucuresti.

F_facebook-icon
1sigla_anat